Monday, July 12, 2010

Köz patlıcanlı tost

İyi tost yapmak için bir kaç noktaya dikkat etmek lazım. İyi ekmek, sıcak tost makinası ve ısırıldığında sürpriz bir lezzet.
Ekmek için ekşi mayalı hamuru tercih ediyorum. Trabzon ekmeği, veya hafif çavdarlı tıkız bir ekmek de çok iyi sonuç veriyor. Bu tarz ekmekler kızardığında lezzeti ön plana çıkıyor.
Kızgın olmayan tost makinası yeterli çıtırlığı sağlayamadığı için iyi ısınan bir makina edinmekde fayda var. Önce yağsız bir şekilde her iki tarafını da kızarttıktan sonra ince bir satıh tereyağ veya zeytinyağ gezdiririm. Bu adım tostun kuru olmasını engeller. Muhteşem tostun son adımı ise içinden çıkan sürpriz bir lezzet bu taze kekik parçaları da olabilir, tereyağına çektiğim ev sucuğu da, fesleğen ezmesi de olabilir, közlenmiş biber de.
İşte bu fikirlerden yola çıkıp bugün menüye köz patlıcanlı, izmir tulumlu, taze kekikli tost koymaya karar verdim. Sıcak yaz günleri için yanında naneli ayranla ideal...

No comments:

Post a Comment