Thursday, October 14, 2010

Ayda bir Brunchlarımız...

Geçen pazar günü ayda bir Brunchlarımızın ilkini yaptık.
O sabaha 7:30'da Kastamonu pazarına giderek başladım. Mantarlardan sepetime doldurup, dil peyniri, ekşi mayalı ekmek, köy yumurtası, pazı ve biraz da çiçek alıp dükkana geldim. Sabah hazırlığı çoktan başlamıştı mutfakta. Mis gibi fırından yeni çıkmış kuş üzümlü sconelar, taze sıkılan portakal, nar ve mandalina kokuları, taze yapılmış filtre kahve kokusuna karışmıştı. Masalara beyaz örtüleri serip günün yeni gazetelerini rafa yerleştirip, jaz müziği eşliğinde masaları hazırlamaya başladık.
Misafirler saat 10:30'dan itibaren geldikçe biraz sohbet, biraz gazete, bol yemekli keyifli bir pazar öğleni geçirdik. Şimdilik sadece ayda bir yaptığımız brunchların tarihlerini mail ile duyuruyoruz. Eğer mailing listemizin parçası olmak isterseniz, info@lokantamaya.com adresine mailinizi bekliyoruz.
10.10.10 tarihindeki brunch menümüz :

Kahvaltı Tabağı - 19

Fesleğenli domates-salatalık,kuru domatesli- biberiyeli zeytinler
Peynir tabağı- Adapazarı ‘dil peyniri’, Çanakkale ‘beyaz peynir’,
Bergama ‘tulum’, Reçeller, Bal- kaymak, Nutella

Sote Kanlıca Mantarlı Sahanda Köy Yumurtası 14
Bazlama üstünde Pazı Kavurma, Poşe Köy Yumurtası 13
Menemen 12
Çırpılmış yumurta, çıtır Bacon 16
Jambonlu Gravyerli Omlet, ev yapımı patates kızartması 16
Tarhunlu Gravyerli Omlet, ev yapımı patates kızartması 15
Tavuk Ciğeri Pate, ayva marmeladı 12
Mortadella- Bergama tulumu-Domates Simit 14
Ev Yapımı Füme Somon,ılık çavdar ekmeği, labne 16
Kuş üzümlü Scone, taze meyvalar, bal 12
Tarçınlı Yumurtalı Ekmek, kaymak, çilek reçeli 12
Müsli, ballı yoğurt, muz 13
Yarım Greyfurt şekerli 6
Havuçlu kek, dondurma 7
-sahanda sucuk 8 -şarküteri tabağı 12 -füme somon 9
-peynir tabağı 8 -fırında domates 6
-nar suyu 7 - portakal suyu 7 -greyfurt suyu 7

1 comment:

  1. Merhaba;
    Brunch'larınız hala ayda bir mi? Öyle ise hangi haftasonu? Herayın ilk Pazar'ı diyebilirmiyiz? Özellikle brunch için gelmek istiyoruz?

    ReplyDelete