Friday, October 1, 2010

Palamut Zamanı..

Balıkları ve meyva sebzeyi tam zamanında yakalamanın garip bir keyfi var.. ve işte şimdi Palamut zamanı, hatta denk gelirseniz Torik. Karadeniz'den inen balıklar iyice yağlanıp hem ızgarada pişme kıvamına geliyor hem de tavası çok daha sulu ve lezzetli oluyor. Yanında hafif ekşi semizotundan salata yapıp içine de bir kaç parça nar atıp servis ediyoruz. Akşam yemeklerinde ise bu ara favorimiz çiğ palamut. Palamuttan ince dilimler kesip biraz deniz tuzu gezdirdikten sonra dereotu, kapari, maydanoz, erken hasat zeytinyağı ve biraz limon damlatarak yaptığımız salsa verdeden üstüne gezdirip taze çekilmiş karabiber ile servis ediyoruz. Orkinos ailesinden olan Palamutun eti sıkı olduğu için çiğ balıklar için çok iyi sonuç veriyor. Lakerdanın tazesini yemek için bir ay kadar beklemek gerekecek ki bu da sonucu düşününce fazlasıyla değer.

No comments:

Post a Comment